Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

16-08-2019 15:13
Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Basit Detaylarla Daha Sağlıklı Saçlar

 

Güzelliğin sağlıkla yakından ilişkisi var, özellikle de konu saçsa…

Ancak kökten uca sağlıklı saç, güzel görünebilir. Bu nedenle, saç bakımını kesinlikle ihmal etmemelisiniz ve saç sağlığını bozucu etmenlerden uzak durmalısınız.

Peki, Nasıl Saç Bakımı Yapılır? İşte, daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olacak detaylar!

 

Sağlıklı Beslenmeye Önem Verin

 

Öncelikle, saç için gerekli vitamin ve mineraller bakımından zengin bir beslenme düzenine sahip olmalısınız. Bu noktada özellikle B5 ve E vitamini ile omega 3 ve protein büyük öneme sahip. Bu besin öğeleri bakımından zengin bir beslenme rutini, saçın yeniden yapılanmasını, saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar.

 

Aşırı Kimyasal İşlemden Kaçının

 

Boya gibi kimyasal işlemler, saç sağlığını bozan etmenlerin başında geliyor.

Bu işlemlerin ciddi yıpranmalara neden olmaması için dikkat etmeniz gereken hususlar söz konusu. Her şeyden önce, kimyasal işlemleri işin ehli kimselere yaptırdığınızdan ve kaliteli malzeme kullanıldığından emin olun. Kimyasal işlemden saçın fazla zarar görmesini önleyen ürünleri kullanmak, bir diğer önemli husus.

Bunların yanı sıra, bu işlemleri abartmamak da gerekiyor. Uygulamalar arasında yeterli miktarda süre bulundurun. Ne kadar beklemeniz gerektiği, saçınızın tipine göre değişecektir.

 

Isıya Karşı Önleminizi Alın

 

Ne yazık ki, ısı olmadan olmuyor. Isıyla saç şekillendirirken saç teline en az oranda zarar verecek ısıtıcı yüzeylere sahip cihazları kullanın. Yeni nesil cihazlar, bu konuda üstün teknolojilere sahip.

Isıya karşı koruma sağlayan ürünleri, şekillendirme öncesi uygulamayı da kesinlikle ihmal etmeyin. Piyasada bununla ilgili sprey, krem gibi farklı formlarda ürünler bulmak mümkün.

 

Evdeki Malzemelerden Yapılan Maskelere Dikkat!

 

Evet, Nasıl Saç Bakımı Yapılır sorusu akla öncelikle zeytinyağı, bal, yumurta gibi yiyecek maddelerinin karışımından oluşan maskeleri getiriyor. Her evde hemen hemen her zaman bulundukları ve kimyasal olmadıkları için bu tür maddelerin karışımlarını kullanmak cazip görünebilir, fakat bu konuda dikkatli olmalısınız.

Çoğu, besin değeri bakımından zengin bu gıdaları saça haricen uygulamak değil, yiyerek tüketmek saç için daha fazla yarar sağlar. Dahası, yenildiğinde saça yararı olacak bu gıdalar, dışarıdan uygulandıklarında zarar verici etki gösterebilir. Bunun yanı sıra, saç tipine bağlı olarak, bazı saçlar için olumlu sonuç veren karışımlar, bazı saçlara ya hiç etki etmeyebilir ya da saçı daha fazla yıpratabilir.

Maske konusunda tercihinizi profesyonel ürünlerden yana kullanın. Güvenli içeriklere sahip ve saç tipinize uygun bakım ürünleri, istediğiniz sonucu verecektir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.