Doğru Kozmetik Ürünlerini Seçiyor Musunuz?

31-07-2019 15:23
Doğru Kozmetik Ürünlerini Seçiyor Musunuz?

Kozmetik Alışverişinde Bunlara Dikkat Edin

 

Makyaj ve kişisel bakım, günlük rutinin olmazsa olmazları. Pek çoğu her gün kullanıldığı için, kozmetik ürünlerinde doğru seçim çok önemli.

Peki, Kozmetik Alışverişi yaparken nelere dikkat edilmeli? Hangi noktalar değerlendirme sürecinde hesaba katılmalı?

 

Ürün İçeriklerine Dikkat Edin

 

Kozmetik ürünleri seçiminde öncelikli konu sağlık olmalı. Bu nedenle, alışveriş sırasında dikkat edilecek noktaların pek çoğu sağlık temasıyla ilgili.

Doğal içerikli ve/ veya organik değilse, kozmetik ürünlerinin kimyasal maddeler olduğu gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. Kimyasal içeriğe sahip olmak elbette, her durumda tehlike anlamına gelmiyor. Bununla birlikte, bazı maddeler insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler gösterebilmekte.

Sağlık üzerinde olumsuz etki, kimyasal maddenin vücutla ilişkisinden hemen sonra gözlenebileceği gibi, uzun vadede de ortaya çıkabilir. Kozmetik ürünleri alırken, uzun ya da kısa vadede sağlık sorununa yol açmayacak alternatiflere yönelmelisiniz. Bu noktada, ürün etiketindeki içerik kısmını inceleyip, yazan kimyasal maddeler hakkında yeterli bilgi edinmek önemli.

 

Cilt ve Saç Yapısını Tanıyın

 

Doğru ürün kullanımı hem üründen yüksek oranda verim almak hem de sağlık açısından önem taşımakta.

Kozmetik ürünlerinin büyük çoğunluğu cilt ve saç üzerine uygulandığından, özellikle cildinizin ve saçınızın tipini tanımanız gerekiyor. Ne tür bir cilde ve saça sahip olduğunuz bilgisi elbette doğru ürünü seçebilmek için tek başına yeterli değil. Hangi özelliklere sahip ürünlerin bu tiplere uygun olduğunu, bakım ve temizlikte nelere dikkat edilmesi gerektiğini de öğrenmelisiniz.

 

Raf Ömrüne Dikkat!

 

Yine sağlık konusuyla yakından ilgili olarak, ürünlerin raf ömrüne azami derecede dikkat edin.

Gıda ürünlerinde olduğu gibi, kozmetikte de sınırlı bir kullanım ömrü söz konusudur. Kozmetik alışverişi yaparken, gıda alışverişinde olduğu gibi son kullanım tarihlerini kontrol etmeyi alışkanlık haline getirin.

Son kullanım tarihi geçmiş ürünler, uygulandıkları bölgeye ve/ veya genel sağlığa zarar verebilir. Bazı ürünlerde bu zararın etkileri uzun vadede oldukça ciddi olabilir.

 

Genel Sağlık Durumunuzu Göz Önüne Alın

 

Ürün seçiminde genel sağlık durumunuz da etkendir. Özellikle hamilelik dönemi, kronik hastalıklar, herhangi bir cilt hastalığı sebebiyle tedavi görüyor olmak ve düzenli ilaç kullanımı, kozmetik alışverişini daha dikkatli yapmayı gerektirir. Bu noktada, doktorunuzun danışmanlığında seçim yapın.

 

Güvenilir Markalara Yönelin

 

Sağlığınızı riske atmamak için kaliteli ürünlere yönelmelisiniz. Kaliteli ürünler için de tercihinizi, güvenilir Kozmetik Markalarından yana kullanın.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.