Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

15-08-2019 12:19
Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Güvenlik Önlemlerini İhmal Etmeyin

 

Bebeğinizin her açıdan güvende olması için pek çok konuda dikkatli olmalı, gerekli tedbirleri almalısınız. Peki, Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Konunun iki boyutu var. Birincisi, onun için seçtiğiniz ürünlerde güvenilirlik, ikincisi ise evde ve araçta fiziksel emniyeti sağlayan güvenlik önlemleri.

 

Güvenilir Ürünler Kullanın

 

Bebeğiniz için kullandığınız ya da onun kullandığı her araç gereçte sağlık ve güvenlik standartlarını gözetmelisiniz. Bu boyuttaki sorgulamayı, mekânik özellikler ve kimyasal özellikler olmak üzere iki farklı açıdan yapmanız gerekiyor.

Mekânik, yani tasarımsal özellikler konusunda beşikten oyuncağa, her ürünü dikkatlice incelemenizde fayda var. Bunlarda keskin kenarlar, sivri köşeler, sıkı şekilde sabitlenmemiş çivi, vida gibi küçük parçalar, kaygan yüzeyler bulunmamalı.

Ürünlerin kimyasal içeriklerine de dikkat etmelisiniz. Özellikle, biberon, süt saklama kabı, emzik, süt pompası, bebek bezi, pişik kremi ve kıyafet gibi, besine ve/ veya bebeğin cildine temas eden ürünlerde bu konu daha önemli hale geliyor. Ürünün hiçbir parçası kanserojen etki yaratacak toksik kimyasallar içermemeli.

 

Bebek Güvenlik Ürünlerinden Yardım Alın

 

Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır sorusu, fiziksel emniyet için özel olarak geliştirilmiş ürünleri de gündeme getiriyor. Bunun için ev ortamına ve arabaya özgü çeşitli güvenlik ürünleri mevcut.

Oto Koltuğu

Bunlar, otomobil içinde bebeğin güvenliğini sağlamaya yönelik geliştirilmiş araçlardır.

Bebek oto koltuğu seçerken, taşıma kapasitesine, güvenlik kemerlerinin yeterli koruma sağlayıp sağlamadığına ve koltuk içinin konfor oranına dikkat edin.

Bebek Telsizi

Bebek telsizi, bebek ile ebeveyn arasında mesafe olduğunda (bebeğin odasında tek başına bulunması gibi durumlarda), iletişimi sağlar. Bebek telsizi seçiminde, ses iletim gücü yüksek alternatiflere yönelin. Cihazın menzili, ihtiyacınızı karşılayacak kadar uzun olmalı. Telefon gibi iletim yapan diğer cihazlar sebebiyle meydana gelebilecek parazit sorununa karşı çözüm sağlayan teknolojilere sahip ürünler çok daha kullanışlı olacaktır.

Bebek Yatak Korkuluğu

Bunlar, bebeğin yataktan düşmemesi için bir tür bariyerdir. Bebek yatak korkulukları, esnek ve yumuşak malzemelerden üretilmiş olmalı, aksi halde bebeğin başı, eli, bacağı vs. çarptığında etki sert olacaktır.

Köşe Koruyucular ve Kilitler

Masa gibi eşyaların sivri köşeleri, özellikle emeklemeye veya yürümeye başlamış bebekler için ciddi oranda tehlike içeriyor. Bunların sahip olduğu riski ortadan kaldırmak için köşe koruyuculardan yardım alabilirsiniz.

Pencere kilitleri, pencereden düşme tehlikesine karşı kullanılmaktadır. Bunlar, çocuğun pencereyi ebeveyn denetimi dışında açmasını önler. Dolap kilitleri de benzer şekilde, dolap kapaklarının çocuklar tarafından açılmasını engelleyerek, dolap içinde boğulma durumunun önüne geçer. Ayrıca, içinde çocuk için tehlikeli araçlar bulunan dolapların kapalı kalmasında da kullanılabilir.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.